Concert met koor 'Trug in de Tèd'

Datum: 
06-10-2018 - 20:00

Op zaterdag 6 oktober 2018 om 20.00 uur verzorgen egerländerkapel "Die Reifholzkapelle" en koor ''Terug in de Tèd' samen een muzikaal herfstfestival in De Rosmolen te Beneden-Leeuwen. De entree is gratis!

Herfstfestival met die Reifholzkapelle en Trug in de Tèd

‘Trug in de Téd’ was het oudste en bekendste smartlappenkoor van het Land van Maas en Waal. Maar het koor is een andere weg ingeslagen. Buiten de smartlappen, Nederlandstalig, zingt het koor nu ook liedjes in andere talen. Het koor werd opgericht op 14 oktober 1999, telt nu ruim 71 leden en staat onder leiding van dirigent Ben Duitsman.

‘Die Reifholzkapelle’ is nog zo’n beetje de enige Egerländerkapel die het Land van Maas en Waal rijk is. Het aantal muzikanten is inmiddels uitgegroeid tot 25, inclusief een zangeres en een zanger. Regelmatig treedt de kapel op bij diverse evenementen. Hoogtepunten de laatste jaren zijn de optredens tijdens de Maas en Waalse Oktoberfeesten en het eigen Winter Musikfest dat in december wordt gehouden. De kapel staat onder leiding van Vincent van Lent.

Voor het eerst zullen koor en kapel nu samen op het podium staan. Afzonderlijk zullen zij hun repertoire ten gehore brengen, maar ook zal een aantal muziekstukken gezamenlijk worden gebracht. ‘Terug in de Tèd in Egerland’!

Het concert begint om 20.00 uur in de Rosmolen in Beneden-Leeuwen en de entree is gratis!

Locatie: