Samenwerking met Simon Meurs beëindigd, welkom Vincent van Lent

Na zorgvuldige overwegingen heeft het bestuur per 1 januari 2018 besloten de samenwerking met dirigent Simon Meurs te beëindigen. Verschil van inzicht over de toekomst van de kapel en de invulling en aanpak van repetities en concerten heeft tot dit besluit geleid. Uiteraard bedanken we Simon voor zijn inzet de afgelopen jaren en voor het feit dat hij de kapel op een hoger kwalitatief niveau heeft weten te brengen. Tijdens het komende vriendenclubconcert zullen we van zowel Simon als Annie afscheid nemen.

Het afscheid van Simon betekent het welkom voor een nieuwe dirigent. We zijn blij en trots dat we Vincent van Lent bereid hebben gevonden vanaf nu ‘Die Reifholzkapelle’ muzikaal te gaan leiden. Voor trompettist Vincent van Lent is ‘Die Reifholzkapelle’ het begin geweest van zijn muzikale carrière. Hij studeerde in november 2004 af aan het conservatorium te Utrecht, afdeling lichte muziek trompet. Hij studeerde daar o.a. bij Ack van Rooijen en Angelo Verploegen. Hij is een van de leden van de folk-popband 'Pater Moeskroen'. Daar bespeelt hij niet alleen de trompet, maar ook diverse (dwars)fluiten, bugel, diverse saxen, mandoline, (bas)gitaar, doedelzakken en Uillean Pipes. Daarnaast is hij de muzikaal leider van ‘Blech Bizarr’ een orkest met kleine bezetting met een voorliefde voor het Bömische repertoire. Dit orkest maakte zijn debuut tijdens het Frühshoppen concert van `Die Reifholzkapelle’ in 2015.

We verwachten met de samenwerking met Vincent van Lent dat ‘Die Reifholzkapelle’ een mooie en succesvolle muzikale periode tegemoet gaat en wensen hem heel veel succes!