Kulturhus D'n Dulper

Multifunctioneel gebouw in Boven-Leeuwen

Adres: 
Pastoor Schoenmakersstraat 5
Plaats: 
Boven Leeuwen
Website: 
http://www.dulper.nl
Land: 
Netherlands

Vriendenclubconcert van Die Reifholzkapelle 2017

Datum: 
zondag, 26 maart, 2017 - 14:00
Kulturhus D'n Dulper

Op zondagmiddag 26 maart organiseert “Die Reifholzkapelle” de welbekende Vriendenclubmiddag in D’n Dulper in Boven-Leeuwen. Naast natuurlijk een optreden van onze eigen kapel, zal deze middag ook “Die Original Maastaler” uit Heijen voor u op het podium plaatsnemen.

“Die Original Maastaler” komen uit Heijen. Aangezien dit dorp is gelegen in het stroomgebied van de Maas, weet u meteen waar de naam van afgeleid is. De kapel werd opgericht in 1972 door Gerrit Stoffele. Momenteel wordt de kapel geleid door Peter Roessgen, wellicht dat u hem ook wel eens heeft gezien als
invaller op klarinet binnen “Die Reifholzkapelle”. “Die Original Maastaler” is een gerennommeerde muziekkapel die zich vooral heeft toegelegd op Böhmische, Tsjechische en Egerlander muziek.

De middag begint om 14.00 uur en u bent natuurlijk allemaal van harte welkom!.

Frühschoppen met primeur van 'BLECH BIZARR'

Datum: 
zondag, 13 september, 2015 - 11:00
Kulturhus D'n Dulper

BLECH BIZARRTijdens haar jaarlijke frühschoppenconcert heeft 'Die Reifholzkapelle' dit jaar de primeur van een heel bijzondere nieuwe gastkapel: 'BLECH BIZARR'.

Al vele jaren wordt er door de muzikanten van “BLECH BIZARR” muziek gemaakt bij o.a. Pater Moeskroen, Hopp?!, Wintercircus Martin Hanson, Guus Meeuwis, Trompetterkorps de Koninklijke Marrechaussee, Brabants Fietshamonisch Orkest en als vaste invallers bij veel verschillende orkesten en bands zoals Metropoolorkest, Marinierskapel, Diverse Musicals van de Efteling en vele andere. Van een aantal was de liefde voor Vlado Kumpan bekend en ook Ernst Mosch en Moravanka waren wel eens gevallen aan de bar, maar tot concrete plannen kwam het echter nooit.

Voor trompettist Vincent van Lent is “Die Reifholzkapelle” uit Boven-Leeuwen het begin geweest van zijn muzikale carriere. Dit is ook de reden dat hij ieder jaar met carnaval deze mannen weer opzoekt en hier werd het idee geboren voor een speciaal optreden tijdens het Frühschoppen op 13 september. Na een goed gesprek met bassist en liefhebber van Egerlander en Tsjechische stromingen Waldo van Wijk was het snel duidelijk wat de plannen waren. “BLECH BIZARR” gaat in een kleine bezetting veel solistisch werk brengen met alleen maar mensen die zich thuis voelen in de Egerlander. Tijdens een groots feest in een café in Breda werden de eerste plannen definitief en de eerste namen bekend, inmiddels is de bezetting complete en zijn we trots deze te kunnen presenteren:

  • Trompetten: Jurgen van Nijnatten en Vincent van Lent
  • Tenorhorn: Kobus Verheij en Willy van de Pol
  • Trombone: Paul Langerman en Peter-Paul Geraats
  • Accordeon: Jeroen v Beers
  • Tuba: Waldo van Wijk
  • Slagwerk: Robbert van Kalmthout

 

Mis deze primeur van "BLECH BIZARR" niet op 13 september 2015! GRATIS ENTREE!
Bij goed weer is het buiten, bij regen binnen in D'n Dulper.

Pagina's